{ "title": "Kasıkta Lenf Bezi Şişmesi", "image": "https://www.sisme.gen.tr/images/kasikta-lenf-bezi-sismesi(1).jpg", "date": "19.01.2024 03:43:30", "author": "Tuncay Sakman", "article": [ { "article": "Kasık Lenf Bezi Şişmesi, vücutta bulunan lenf bezlerinin şişmesi, vücudun bağışıklık sisteminin güçlü olduğunu gösterir. Ancak bu faydasının yanında kasıkta lenf bezi şişmesinin daha kötü hastalıkların habercisi olduğu da unutulmamalıdır. Şişme olmadan önce fark edilmeyen lenf bezlerinin boyu yarım santimetreyi geçmemektedir.

Kasık lenf bezi şişmesi neden olur?

Lenf bezleri, vücuda dışarıdan gelen tehlikelere karşı antikor üretir. Vücutta kan dolaşımına giren antikorlar mikroplarla savaşır. Bu savaş sonucunda bazen lenf bezlerinde şişme meydana gelir. Ayrıca lenf bezlerinde bulanan lenfosit hücrelerinin göllenmesi ile ortaya çıkan şişlikler, uzun süreli olacak ise kötü bir hastalığın habercisi olabilir. Ciltte meydana gelen tahriş, solunum yolunda gerçekleşen enfeksiyonlar, bazı bakteri ve virüsler nedeniyle kasık lenf bezi şişmesi problemi görülebilir. Kasıkta meydana gelen şişmeler bazen de ayak veya bacakta çıkabilecek bir hastalığın göstergesi olabilir. Bu şişliklere gece terlemesi ve kilo kaybı gibi belirtiler eklendiğinde problem daha büyük olabilir. Bu gibi durumlarda hemen bir hekime muayene olmak gerekmektedir.

Kasık lenf bezi şişmesinin tedavisi nasıl yapılır?

Tedavisi genellikle bazı ilaç ve antibiyotikler yolu ile yapılan kasık lenf bezi şişmesi, herhangi bir cerrahi bir müdahale gerektirmez. Yarayı çok fazla kurcalamamak da gerekir. Herhangi bir sıkma olayında enfeksiyon, kasık bölgesinin diğer bölgelerine sıçrayabilir. Bunun yanı sıra doğuştan gelen fıtık ile lenf bezi enfeksiyonları karıştırılmamalıdır. Fıtıktan kaynaklı şişlikler ağrıya neden olmaz ve üzerine basınca kaybolur. Bu şişmenin hastaya herhangi bir zararı olmaz.
" } ] }