{ "title": "Göz Şişmesi Nasıl Geçer", "image": "https://www.sisme.gen.tr/images/goz-sismesi-nasil-gecer.jpg", "date": "20.01.2024 18:25:55", "author": "Selen Karadeniz", "article": [ { "article": "Göz şişmesi nasıl geçer, göz şişmesi özellikle göz kapaklarında etkili olabilir. Gerek hassas ve ince yapısıyla kolayca çevresel etkenlerden etkilenmesi gerekse bazı hastalıkların etkisiyle göz şişmesi ortaya çıkabilir. Geceleri yatış pozisyonu da sabahları göz şişmesiyle karşılaşmanıza neden olabilir. Bu tür göz şişmeleri kalktıktan bir saat içinde normale döner. Böyle bir sorunu sıkça yaşayan bir kişiyseniz, mutlaka geceleri yatarken yüksek yastıkta yatmalı ve genellikle sırt üstü yatmayı tercih etmelisiniz. Ancak göz şişmesi sorunu olan kişiler mutlaka bir göz doktoruna danışmalı, tanı ve tedavi konusunda destek almalıdır. Bunun dışında evde bazı yöntemleri uygulayarak, göz şişmesine karşı tedbirleri almalıdır.

Göz şişmesi nasıl geçer?

Öncelikle göz şişmesine karşı alacağınız önlemler arasında kullanılan krem ve diğer kozmetik ürünlere ara vermek ya da bunları değiştirmek bulunmalıdır. Çünkü göz şişmesi bu tür ürünlere alerjiniz yüzünden ortaya çıkabilir. Tercihinizi her zaman su bazlı makyaj malzemelerinden yana kullanmalısınız. Alerjik durumunuz için gözlerinize temas edebilecek her şeyi gözden geçirmelisiniz. Yani yastık, yorgan gibi ürünlerde tüylü malzemeler varsa bu tür sorunlar yaşayabilirsiniz. Göz şişmesi geçmediği takdirde, aşağıdaki önerilerimizi uygulayabilirsiniz.

Buz: Sabahları göz şişmesi sorunu yaşayanlar, buz kalıplarını aralıklı olarak 10-15 dakika göz kapaklarında tutabilir. Hatta buz kalıplarını bir mendil içine koyarak kullanmanızı öneririz.

Masaj: Gözlerinize yapacağınız masajın etkisi de şişliklerin inmesine yardımcı olur. Ancak masaj sırasında çok dikkat etmelisiniz.

Soğuk su: Göz kapaklarını soğuk suyla yıkamanız da başka bir çözüm olabilir.

Çay banyosu: Göz şişmesine iyi gelen ve en fazla bilinen yöntemlerden birisi budur. Bunu ister çay poşetlerini kullanarak ister kalan çaya batırdığınız pamukla yapabilirsiniz.

Çiğ patates: bu yöntemde rendelediğiniz çiğ patatesi gözlerinizde 10-15 dakika kadar bekletebilirsiniz. İsterseniz dilimlenmiş çiğ patatesi de gözlerinizin üzerinde bekletmeyi tercih edebilirsiniz.

Sarı yonca: bu bitkiyi suda 5 dakika kadar kaynatın. Karışım ılınınca pamukla şişen gözlerinize pansuman yapın. Bu yöntem herhangi bir rahatsızlıktan kaynaklanmayan göz şişmesine iyi gelir.

Düzenli uyku uyuma: Gözlerinizde sıkça şişme sorunuyla karşılaşıyorsanız, uyku düzeninizi gözden geçirmelisiniz. Göz sağlığında uykunuza dikkat etmeniz oldukça önemlidir. Bunun yanı sıra fazla ağlama, yorgunluk, gözleri sabit bir noktaya uzun süre dikme gibi etkenlerde göz sağlığınızı olumsuz etkiler.

Süt: Göz şişmesine karşı soğuk sütle yapılacak kompresi önerebiliriz. Pamuğu süte batırıp gözlerinize pansuman yapmanın faydasını kısa sürede görebilirsiniz.

Salatalık: Özellikle yorgunluk kaynaklı göz şişmesine iyi gelen bir yöntemdir. Gözlerinizin üzerinde salatalık dilimlerini bir süre bekletebilir ya da salatalık suyuyla gözlerinize kompres yapabilirsiniz.

Metal kaşık: Sabahları yaşadığınız göz şişmesine metal kaşık önlemi alabilirsiniz. Geceden buzdolabında bekletilen 2 metal kaşıkla bunu yapabilirsiniz. Sabahları soğuk kaşıkları göz kapaklarınıza hafifçe bastırıp uygulayın. Kan dolaşımını hızlandıran bu yöntem oldukça başarılıdır.

Egzersiz yapma: Göz şişmesi nedeni toksinlerin göz kapağında birikmesinden ortaya çıkıyorsa, egzersiz yaparak faydalarını görebilirsiniz. Çünkü vücudunuzda biriken toksinleri bu yolla kolayca atabilirsiniz.

Beslenme: Düzenli beslenme her konuda önemli bir etkendir. Beslenmenize dikkat ederek, gözlerinizi sıkça dinlendirerek göz şişmesine karşı önlem alabilirsiniz.

Göz şişmesi nasıl geçer, neler yapılabilir bunları sizlere anlatmaya çalıştık. Ancak bazı durumlara dikkat etmelisiniz. Göz şişmesi bazen graves hastalığı nedeniyle sürekli hale gelebilir. Bu rahatsızlık tiroit bezinin aşırı çalışması sonucunda ortaya çıkar. Ayrıca kirpik diplerinde oluşan iltihaplanmada göz şişmesine neden olabilir. Bu yüzden geçmeyen sizi rahatsız eden göz şişliklerinde mutlaka doktora gitmenizi tavsiye ederiz. Göz şişmesine kızarıklık, iltihap, yanma gibi başka belirtilerde eşlik ediyorsa, kesinlikle ihmal etmemelisiniz.
" } ] }