{ "title": "Diş Eti Şişmesine Ne İyi Gelir", "image": "https://www.sisme.gen.tr/images/dis-eti-sismesine-ne-iyi-gelir.jpg", "date": "20.01.2024 03:18:08", "author": "Selen Karadeniz", "article": [ { "article": "Diş eti şişmesine ne iyi gelir, diş eti şişmesine eşlik eden kanama ve ağrı oldukça rahatsızlık verir. Genellikle enfeksiyonlar, alerjik etkenler gibi sorunlar nedeniyle şişen diş eti yüzünden istenmeyen etkilerden korunmanız gerekir. Özellikle diş kökü iltihabı ve diğer ağız sorunları açısından hemen tıbbi tedaviye başlanmalıdır. Genellikle enfeksiyonlardan dolayı oluşan diş eti şişmesi için antibiyotik tedavisinin büyük faydasını görürsünüz. Ancak evde de kendinizi rahatlatacak bitkisel önerilerden faydalanmanızı tavsiye ederiz.

Diş eti şişmesine ne iyi gelir?

Tuzlu suyla gargara: Ağız ve diş sağlığı açısından tuzlu suyla yapılan gargarın mükemmel faydaları var. Bu nedenle diş eti şişmesi için her an elinizin altındaki tuzlu suyu rahatça kullanabilirsiniz. 1 bardak ılık suyun içine, 1 çay kaşığı tuz koyarak hazırladığınız karışımı sabah ve akşam, özellikle yemeklerin ardından ağzınızı çalkalamak için kullanın. Diş etinin rahatlamasına, aynı zamanda ağızdaki bakterilerin yok olmasına faydalı bir uygulamadır.

Karanfil yağı: Diş eti şişmelerine karşı eskiden beri bilinen ve kullanılan karanfil yağı, şişliklerin inmesine yardımcı olur. İster sade olarak diş etine sürebilir, isterseniz biraz karabiberle karıştırarak tatbik edebilirsiniz. Aynı zamanda karanfili ağzınızda da çiğneseniz, diş eti şişmesine iyi gelir.

Zencefil: Diş eti şişmesi için biraz toz zencefil ve tuzu karıştırarak hamur haline getirin. Bununla diş etlerinizi hafifçe ovalayın. Her gün düzenli uyguladığınız takdirde mutlaka faydasını göreceğiniz bu bitkisel karışımı ihmal etmeyin.

Karbonat: Sizlere kolay bir çözüm olacak karbonat her derde deva bir üründür. Bununla diş etinize düzenli olarak masaj yapabilirsiniz. İsterseniz karbonatı biraz zerdeçal özüyle karıştırarak da kullanabilirsiniz.

Limon suyu: Limon suyu asidik yapısıyla bakterilerin düşmanıdır. Hem diş etini sıkılaştırarak da faydalı olur. Bunu suyla birlikte karıştırıp kullanmanızı öneririz. Direkt limon suyunu diş etine sürmeyin. Bu diş etini tahriş edebilir. Hazırladığınız limonlu suyla gargara yapabilirsiniz.

Uçucu yağlar: Nane yağı, çay ağacı yağı ve papatya yağı gibi yağlarda diş eti şişmesinde oluşan ağrıların dindirilmesinde oldukça etkilidir. Bunlarla diş etine masaj yapabilir, suyla karıştırıp gargara yapabilirsiniz. İsterseniz dişlerinizi fırçalarken bu uçucu yağlardan 1-2 damla diş fırçanıza damlatarak dişlerinizi bununla fırçalayabilirsiniz. Diş eti şişmesine iyi gelecek ve rahatladığınızı hissedeceksiniz.

Kına yaprakları: 3-4 adet kına yaprağını sıcak suyun içinde 15 dakika kadar kaynatın. Bu karışım soğuduğunda yine gargara şeklinde kullanabilirsiniz. Her gün 2 defa yaptığınız takdirde diş eti şişmesinin hafiflemesini sağlarsınız.

Hint tohumu yağı: Bunu biraz kafur ile karıştırarak hamur haline getirin. Diş etine hafifçe hamuru tatbik edin. Daha sonra ağzınızı suyla çalkalayın. Bu diş eti şişmesini indirirken, aynı zamanda kanama sorununu da iyi gelecektir.

Babul ağacı kabuğu: bu bitkisel çözüm geçmişten beri şişmiş diş eti için kullanılmaktadır. Babul ağaç kabuğunu suyun içinde kaynatarak elde ettiğiniz karışımı yine gargara suyu olarak kullanın. Her gün 3-4 defa bu suyla ağzınızı çalkalayın. Diş eti şişmesine iyi gelen bu karışımın faydasını kısa sürede göreceksiniz.

Aloe vera jel: Cilt bakımında yaygın şekilde kullanılan Aloe vera jel ağız sağlığı içinde faydalıdır. Hem ağrılarınızı hafifletir hem de diş eti kanamasını keser. Jelle diş etine masaj yapabilir, Aloe vera suyuyla gargara yapabilirsiniz.
" } ] }