{ "title": "20 Lik Diş Şişmesi", "image": "https://www.sisme.gen.tr/images/20-lik-dis-sismesi.jpg", "date": "20.01.2024 09:25:17", "author": "RAMAZAN ATAY", "article": [ { "article": "
20'lik Diş Şişmesi, 20'lik dişler adından da anlaşılacağı üzere 20 yaşına gelindiğin ortaya çıkan dişlerdir. Ancak 20'lik dişlerin çıkması için illaki 20 yaşına gelinmesi şart değildir. 20'lik dişlerin çıkması 17, 18 ve 19 yaşlarında olabileceği gibi 21, 22 ve 23 yaşlarında da çıkması durumu söz konusudur. Kısacası 20'lik dişler için 20 yaşa yakın bir dönemde çıktığını söylemek mümkündür. Bu durum kişiden kişiye değişiklik göstermektedir. 20'lik dişlerin çıkması ile diş sayısın düzeni tamamlanmış olur. Yani 20'lik diş çıkmadan önce bireylerin ağzının içinde yer alan diş sayısı 28 iken 20'lik dişlerin çıkması ile sayı 32'ye ulaşmaktadır. Normal bir insandan çıkan diş sayısı da 32 tanedir.

20'lik dişler genellikle diş düzeninin en arka kısmında çıkarlar ve kendilerine burada yer bulurlar. Yukarıda belirtmiş olduğumuz gibi normal bir insanın diş sayısına ulaşması 20'lik adı verilen dişlerin çıkması ile gerçekleşir. 20'lik dişler 4 tane olup damağın arka kısmında yer alır. Bu dişlerin çıkması ise biraz sancılı geçmektedir. Özellikle bu dişin çıkması evresinde diş eti, yanak ve damak zarar görmesi mümkündür. Bu durum ise beraberinde 20'lik diş şişmesi rahatsızlığını oluşturmaktadır.

20'lik Diş Şişmesi Belirtileri Nelerdir?

Bu dişlerin belirtileri daha çıkmadan önce kendisini göstermektedir. 20'lik dişlerin çıkmasının en temel belirtisi bu dişlerin çıkmaya başlamadan önce yaşanan şişmelerdir. Bu şişmeler kişiye ciddi anlamda ağrı vermektedir. 20'lik diş çıkması durumu oldukça sancılı bir süreç olup kendini çok rahat bir şekilde göstermesi söz konusudur. Özellikle diş kendisini dış çevreye göstermeden önce yani diş etinin altında iken çıkacağın esnadan birtakım sorunlar yaşanması söz konusudur. Bu ağrıların başında ise 20'lik diş şişmesi, kanamaları ve diş eti rahatsızlıkları meydana gelmektedir. Bu durum için bir an önce önlem almak şarttır. Aksi halde diş düzeni sorunu yaşamak mümkündür.

20'lik Diş Şişmesine Karşı Yapılması Gerekenler

20'lik diş şişmeleri yaşanması halinde bu durumu dikkate almak oldukça önemli bir husus olup önemsemek gerekir. Bunun için yapılması gereken ilk şey 20'lik dişin çıkması ile ortaya çıkan sorunları diş doktorunuza bildirmeniz olacaktır. 20'lik diş şişmesi rahatsızlığı yaşamasınız halinde mutlaka doktorunuza danışmanız gerekir. Bu durumun ihmal edilmesi halinde daha büyük sorunların yaşanması durumu söz konusudur. İlerleyen süreçlerde dişlerin çıkmasında yaşanan sorunlar beraberinde diş düzeni sorunları meydana getirmektedir. Dişlerin dizilişlerinde yaşanan aksaklık tüm dişleri olumsuz etkileyecektir. Diş sağlığınızı ihmal etmemek adına 20'lik diş şişmesi sorunu yaşamanız halinde erken tanı sayesinde ilerleyen zamanlarda bu sorunun çözümü için tedbir almanız oldukça önemli bir husustur. 20'lik dişlerin şişmesi halinde yapılması gereken ilk şey diş sağlığınızı ihmal etmeyip bir an önce Uzman bir hekime başvurmak olacaktır.

20'lik Diş Şişmesi Tedavisi Nasıl Yapılır?

Öncelikle 20'lik diş şişmesi rahatsızlığı sorunu yaşanması halinde erken tanı diş sağlığı için önemli bir husustur. Dişlerinizde oluşabilecek sorunlar ile vakit kaybetmeden Uzman bir doktora görünmek önemli bir husus olup ihmal edilmemesi gerekir. Doktorunuz bu rahatsızlığın çözümü için sizlere vereceği birtakım ilaçları ve ağrı kesicileri ihmal etmeden düzenli bir şekilde kullanmak gerekir. Aksi halde 20'lik diş şişmesi rahatsızlığını çözmek söz konusu olmayabilir. Bu durum ile 20'lik dişlerinizin şişmesi, kanaması ve ağrıması gibi sorunları önlemiş olursunuz. Bunun yanı sıra yediğimiz yiyeceklere dikkat etmek de önemli bir husustur. Özellikle kabuğu sert olan kuruyemişleri tüketirken dikkatli olmalıyız. Bunun ile aşırı soğuk ve aşırı sıcak besinlerden de uzak durmamız gerekir.
" } ] }